Home

proces

Waar in Nederland kun je fossielen vinden? Hoe oud zijn ze? Hoe zag Nederland eruit in de tijd dat de dieren, waarvan we nu fossielen vinden, leefden? Welk klimaat heerste er?

Je zult zien, elk fossiel vertelt zijn verhaal. Door de vele vondsten hebben geologen een vrij goed beeld van Nederland door de miljoenen jaren heen. De†kennis die er al is zal jullie helpen bij de zoektocht naar de identiteit, ouderdom en vindplaats van de fossielen. Om de puzzel compleet te krijgen, zullen jullie goed moeten samenwerken en onderling informatie uitwisselen.
  • Verdeel onderling de drie taken:
  1. vertebraten paleontoloog
  2. evertebraten paleontoloog
  3. geoloog
  • Na bestudering van je taak bespreek je met de andere leden van het team wanneer jullie bij elkaar komen voor uitwisseling van de gevonden informatie en determinatie van de fossielen.
  • Voor de reconstructie van de geologische geschiedenis van Nederland beschrijven jullie gezamenlijk de periode waaruit de fossielen stammen. Daarnaast geeft ieder†teamlid beknopt ťťn andere periode weer. Hiervoor heb je ook de informatie nodig van je twee collega-specialisten. Zorg er dus voor dat de resultaten van je literatuuronderzoek begrijpelijk zijn voor je collega's.
  • Bespreek met de voorzitter van de Geologische SociŽteit (jullie docent) wanneer en hoe je hem of haar op de hoogte houdt van de vorderingen.
  • Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Geologische SociŽteit presenteren jullie de resultaten van het onderzoek. Jullie presentatie bestaat uit een powerpoint, aangevuld met een hand out (samenvating van de presentatie) voor de leden.