Home

De twaalf provinciale Landschappen

De†twaalf provinciale Landschappen werken samen, om ook op landelijk niveau op te kunnen komen voor de belangen van natuur en landschap. En omdat door efficiŽnt samen te werken meer energie kan worden besteed aan de zorg voor natuur en landschap in de eigen provincie.

Zo nu en dan even uitwaaien, een fikse wandeling maken, met de fiets er op uit of gewoon op een bankje zitten om de alledaagse drukte even te ontvluchten, in de natuur kan dat.
En omdat de†twaalf provinciale Landschappen samen meer dan 600 natuurgebieden beheren, is er altijd wel een natuurterrein bij u in de buurt. Waar u ongestoord kunt genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft.

Natuur dichtbij

Waar u ook woont, de natuur geeft kleur aan uw omgeving. Nederland bezit een grote verscheidenheid aan mooie natuur: bossen, heidevelden, meren en plassen, graslanden, beekdalen, rivieren, duinen enzovoort.†Elke provincie is anders en uniek.

Deze karakteristieke natuur en landschap moet behouden blijven. Daarom is er in elke provincie een provinciaal Landschap actief met aankoop, beheer en ontwikkeling van natuurgebieden. Bestaande natuurgebieden worden beschermd en waar mogelijk uitgebreid. Zo krijgt de natuur in ons land een kans. Inmiddels is al meer dan 90.000 hectare natuur veiliggesteld door de twaalf provinciale Landschappen.†

Natuur, landschap ťn cultuurhistorie

Maar er is niet allťťn aandacht voor natuur. Naast planten en dieren hoort ook een statig landhuis of een oude boerderij thuis in het landschap. Steeds vaker worden de provinciale Landschappen dan ook benaderd voor het behoud van bijvoorbeeld molens, schaapskooien of zelfs hunebedden. Kortom: de zorg voor uw groene leefomgeving is ons toevertrouwd.

website: www.landschappen.nl