Home

taak

Je hoort het regelmatig in het nieuws; dier- en plantsoorten verdwijnen in rap tempo. Wereldwijd nemen onderzoekers die verbonden zijn aan dierentuinen, natuurorganisaties en natuurhistorische musea initiatieven om bedreigde soorten te behouden. Soms proberen ze zelfs uitgestorven soorten terug te fokken of klonen. Het is de vraag wat er allemaal mogelijk is. Maar ook:†of alles wat mogelijk is, wenselijk is.
Ook†de SNN†(Samenwerkende Natuurorganisaties Nederland) maken zich zorgen over het uitsterven van dieren en planten. Door middel van het nieuw te starten project ark.div willen de SNN een bijdrage leveren om het verdwijnen van soorten tegen te gaan. Het adviesbureau NewGene Consultancy†is benaderd om onderzoek te doen naar de verschillende initiatieven die zich bezighouden met het behoud van soorten.
Het onderzoek van NewGene Consultancy moet antwoord geven op vragen als:
  • Welke projecten houden zich bezig met het behouden van bedreigde diersoorten en het terugbrengen van uitgestorven diersoorten?
  • Welke technieken worden gebruikt?
  • Wat zijn de voor- en nadelen; technisch, financieel en ethisch gezien?
Het onderzoek van NewGene Consultancy moet uiteindelijk†resulteren in een advies welke bedreigde of uitgestorven dieren in aanmerking komen om gered te worden†en met welke technieken. Het advies moet aangevuld worden met†materiaal voor een campagne om het project ark.div op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen van de Nederlandse bevolking.
Jullie zijn de experts van NewGene Consultancy die het onderzoek†gaan uitvoeren. Jullie hebben allemaal†je eigen specialisme op het gebied van fok- en kweektechnieken en kloontechnieken.