Home

Meer informatie over modelorganismen

Stichting Informatie Dierproeven

Op de website van de Stichting Informatie Dierproeven vind je veel informatie over dierproeven, wetgeving, resultaten die dankzij dierproeven worden bereikt en het gebruik van alternatieven.

 

Nationaal Centrum voor Alternatieven voor dierproeven

Op de speciale scholierenpagina van het Nationaal Centrum voor Alternatieven voor dierproeven van de Universiteit Utrecht vind je informatie over dierproeven en alternatieven.

 

Biomedical Primate Research Centre

In het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk wordt onderzoek met apen gedaan. Op hun website kun je meer lezen over het onderzoek dat ze daar doen.

 

Dieren in dienst.pdf

In het cahier Dieren in dienst van de Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij komen de vele aspecten van het gebruik van proefdieren aan de orde. Klik op het plaatje om het cahier te downloaden in PDF-formaat.

 

Lagerhuisdebat.doc

De Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij heeft een aantal stellingen opgesteld voor een Lagerhuisdebat over dierproeven in de klas. De stellingen horen bij het cahier Dieren in dienst. Klik op het plaatje om het Word-document te downloaden.

 

Proefdiervrij

De vereniging Proefdiervrij pleit voor de vervanging van alle dierproeven. Op hun website kun je meer lezen over hun standpunten.

 

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren is vertegenwoordigd in de Eerste en Tweede Kamer en de Provinciale Staten. De Partij voor de Dieren wil een einde aan alle dierproeven en een verbod op genetische manipulatie en het klonen van dieren. Op hun website kun je meer lezen over hun standpunten. Tevens is er een informatiepakket speciaal voor scholieren te vinden.

Dierenbescherming

De Dierenbescherming pleit voor een verbod op dierproeven. Op hun website kun je meer lezen over hun standpunten.